Продавець Интернет магазин товаров народного потребления розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
254 відгуків
Инкубаторы для яиц купитьВыбрать Инкубатор
Интернет магазин Bttechnika.com.ua
+380503646812
+380503646812
+380930796221

ВЕЛИКОДНІ ПРИКРАСИ СТОЛУ

ВЕЛИКОДНІ ПРИКРАСИ СТОЛУ

ВЕЛИКОДНІ ПРИКРАСИ

 

До свого найголовнішого церковного свята православні починають готуватися заздалегідь — адже стільки всього смачного і красивого потрібно встигнути приготувати до ранковій службі в церкві. Заощадити трохи часу і додати більшої зручності при підготовці до свята допомагають сучасні форми для пасок і прикраси у вигляді наклейок для яєць, а також спрощені рецепти для випічки і приготування сирної паски. Але головним інгредієнтом, звичайно ж, є ваша фантазія — адже це один із самих радісних свят, до якого можна підійти максимально креативно.

 

Сирна паска

 

На чолі великоднього столу традиційно стоїть сирна паска — як головне і найсмачніше прикраса. Робиться вона з сиру і може бути просто охолодженої сирною масою з добавками за смаком, також може бути вареної або запеченої. Розглянемо традиційний рецепт паски з сиру.

Сир для паски має бути сухим. Вся премудрість приготування полягає в тому, щоб віджати його — тоді вона не вийде крупинчатой.

1. Сир (500г — 1 кг) потрібно гарненько перетерти (перемолоти), щоб він був м'яким і однорідним.

Порада: щоб паска придбала кольоровий відтінок замість білого, наприклад, рожевий — можна додати в сир малинове варення.

2. Додати в отриману масу вершки (близько 100 г, або замінити на свіжу сметану), докидати трохи розм'якшеного вершкового масла, цукрової пудри, ванільного цукру, далі за смаком потрібно додати родзинки, цукати , можна вмішати в масу 2-3 жовтка.

Порада: якщо ви хочете додати в сирну паску родзинки, його потрібно попередньо замочити, поставивши на ніч у воду або алкоголь - ром, коньяк: тоді він буде м'якше. Теж саме можна зробити з цукатами.

3. Отриману сирну заготівлю потрібно викласти в попередньо застелену марлею форму для сирної паски. Закрити зверху придавити вантажем (наприклад, банкою з водою). Не забудьте поставити тарілку під низ, щоб в неї стікала рідина.

4. Подавати на святковий стіл великдень можна, прикрасивши її цукатами, горіхами, святкової посипкою — почувайте себе вільно у виборі прикраси для головної святкової страви.

Сирна паска насамперед привертає увагу серед інших страв на великодньому столі своєю формою: усічена піраміда символізує гробу Господнього в день Його воскресіння. З боків і зверху великодня розміщується привітання: «Христос Воскрес!», скорочено «ХВ», а також форми хрестів. Форма для сирної паски буває різних розмірів — потрібно лише обрати відповідну для вашої родини.

 

 

Паски

 

Паски — це високі циліндричної форми вироби з дріжджового тіста, які також випікаються на свято Світлого Воскресіння. Своєю формою вони зобов'язані артос — традиційному церковному хлібу такої ж форми, який освячувався в перший день Пасхи. Щоб випекти пасочки, вам також знадобляться форми — паперові або сталеві.

Тісто треба замісити заздалегідь, адже підходить воно 5-6 годин. Верх випечених пасок яскраво прикрашають цукровою глазур'ю і кольоровими посипками.

Для зручності сучасних господинь існують цілі набори з 4-х різних форм для випічки на Пасху , які дозволяють зручно виймати готові паски, мають антипригарне покриття і легко миються.

Паперові форми для паски  можуть задати тон посипання, адже вони бувають найрізноманітніших кольорів і дозволяють значно заощадити час і зусилля при приготуванні до свята, будучи одночасно і формою для випічки, готової упаковкою.

 

Прикраси для яєць

 

Великодні прикраси для яєць – ось, де може розгулятися фантазії. Особливих канонів тут немає. Прикрашати яйця можна за власним бажанням і на свій розсуд. Розфарбовування вручну зазвичай займає багато часу. А треба ще спекти паску, приготувати пасху з сиру...

Прикрасьте яйця термонаклейками! Прикраси для яєць  у вигляді термонаклейок прості у використанні. Детальна інструкція є на упаковці. Яйця обов'язково потрібно зварити круто, тільки потім наносити на них наклейки!

Вибір термонаклейок в нашому Інтернет-магазині величезний. Ви знайдете прикраса на будь-який смак! Великодні наклейки на яйця – це ідеальний вибір для тих, хто цінує свій час, але не забуває про традиції.

За старовинним звичаєм всі святкові частування складають у велику корзину. Її несуть до Церкви на освячення. Всеношна служба закінчується ближче до ранку, а в обід додому кличуть гостей, щоб разом скуштувати все приготоване.